Traktamente São Paulo 2020

Om du ska på tjänsteresa till São Paulo kan det vara bra att ta reda på aktuellt traktamente för resor till Brasilien. Skatteverket reglerar varje år gränsen för traktamente för alla länder i världen. De belopp som är satta för Brasilien och övriga länder begränsar det maximala beloppet som en arbetsgivare kan betala ut till en anställd utan skatteplikt. Vid resa till exempelvis São Paulo är tanken att traktamentet ska täcka de ökade levnadskostnader som uppstår i och med resan, exempelvis för restaurangbesök och vardagliga småutgifter.

För 2020 har Skatteverket beslutat om ett maximalt traktamente på 424 svenska kronor per dag för resor till São Paulo då det är det maximala traktamentet för resor till Brasilien. Om du under din resa till São Paulo även kommer att besöka andra städer i Brasilien är traktamentet detsamma även för dessa städer. Däremot om du kommer att besöka närliggande länder i Sydamerika eller andra delar av världen så behöver du även ta reda på aktuellt traktamente för dessa länder.

I São Paulo, och hela Brasilien för den delen, används valutan Real som betalningsmedel. Innan en resa till São Paulo kan det vara bra att ta reda på aktuell valutakurs (växlingskurs) för Real. Valutakoden för Real är BRL, vilket är bra att veta när du söker aktuell valutakurs för Real.

Ett tips är att en sökning på Google enligt nedan ger aktuellt värde på 1 BRL inför din resa till São Paulo.

1 BRL to SEK

Du kan självklart även omvandla andra belopp i Real till svenska kronor på samma sätt.

10 BRL to SEK

100 BRL to SEK

100 BRL to SEK